сряда, 24 юни 2009 г.

Червената шапчица през погледа на материалиста(Il co & R4i)


Имало едно време едно момиченце, чийто светоглед се ограничавал само в материалнoто разбиране на света. Тя носела единствено червени дрешки , защото за сезон есен-зима 2007/2008 червеното било новото бяло.Неспирното и желание за пазаруване на одежди в аления спектър й спечелило прозвището „ Червена шапчица” . Според запознати със случая обаче,въпросното лице от женски пол членувало в няколко партии, коалиции и групировки,а прякорът означавал принадлежност към Червените фракции . Като хитър политически ход Червената шапчица поддържала имидж на невинно момиченце, което се грижело за старите и бедни хора. Това според нейните PR-и крепяло популярността и над 15 пункта , което и давало сериозни шансове за следващите парламентарни избори .
Един ден тя сключила договор с една мандра , един хлебозавод и няколко еднолични търговци за реклама на техните продукти . Те и напълнили една представителна кошница с деликатеси , естествено отговарящи на всички европейски норми и сертифицирани по ISO 9001 , и я пуснали през гората , за да ги занесе на баба си . Напълно случайно по пътя си срещнала Лошия вълк – собственик на фирмата – концесионер за сметоизвозването в гората. Той слязъл от Buggati-то си и понеже бил отегчен от яденето на черен хайвер и подобни гадости ,а и понеже трябвало да пази репутация на безкомпромисен играч, решил , че ще изпапка Червената шапчица . Но вълкът имал добро възпитание и бил привикнал на маниерите във висшето обшество , така че нямало как да схруска момиченцето на мига . От друга страна подобно действие би съкратило безбожно приказката , което би вбесило продуцентите.Добре облеченият бизнесмен заговорил малката девойка и тя като една бъдеща мутреса( мутресите странно защо не се славят със своята начетеност ) се издала на мига за целта на своето пътуване . С усмивка , като че ли е подновил концесионния договор за още 25 години , Вълкът пришпорил 1001-те конски сили и се отправил към къщата на бабата . Без да губи време той извадил малко кешовица , броил на старицата няколко стотачки, за да се пръждосва ... все пак една баба не би задоволила изтънчения му вкус , а и на умряло куче нож не се вади .
Не минало дълго и Червената шапчица дошла . Позабавила се , защото токчетата на новите и ботуши Gucci се счупили и се наложило да ходи боса по асфалта( критици веднага биха заклеймили горкото момиче , че подражава на Росица Кирилова ) . Тя се позачудила защо баба и малко мяза на мъжки вълк , но се сетила , че в днешно време старите хора не харчат много за посещение на SPA & Wellnes клубове и не отделят време за привеждане в благоприличен вид . Докато се усети , Чичко Вълк , близък приятел на Чичко Кузов , си я изпапкал . За него било необходимо да си я набави чрез храносмилателната си система , за да осъществи натрупването на енергия по време на анаболитните си процеси , която енергия ще бъде съсредоточена във връзките между фосфатните остатъци в молекулата на аденозинтрифосфата . Червената шапчица била нужна още за синтеза на жизненоважните белтъци в клетките на горепосочения горски обитател . В крайна сметка се оказало , че след премнаването на органичното същество , по-известно на науката като Червена шапчица , през циклите на Кребс и Калвин , всяка клетка на вълка си осигурила освен нужните белтъци , но и 12 молекули аденозинтрифосфат . Да не забравяме и за факта , че подобно нещо само засилвало позициите на лицето , далечен родственик на Lupi , в гората и политическите кръгове на влияние . От брилянтно замислената и осъществена операция вълчо се поизморил . Ортопедичното легло с антибактериален дюшек на бабата било идеално за реализиране на спане ( вече не се казва просто сковавам кочина , а реализирам кочина ...по същия модел е и със съня ) . Е , заспинкал вълкът , обаче с хъркането си събудил вниманието на един случайно минаващ ловец , който цъкал пред Buggati-то . Ловецът , стар любител на екшъните , нахълтал и с постъпателни движения отстранил главата на на уялия се хищник . От него изскочила Червената шапчица , която започнала да се тюхка, че дрешките и били станали на нищо от окислителното действие на вълчата слюнка . В този миг довтасала и бабата , която се връщала от шопинг . Всички плеснали с ръце и се прегърнали , а Червената шапчица свикала пресконференция за изясняване на случая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар